| Snadné hubnutí | Email šablony | Rybář | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Recepty doma | FormOffice | Pletení | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Zbrojní průkaz | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Mititei ( Moldavsko, Rumunsko )


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.10.2016

Ingredience:

500 g hovězího masa ( nejlépe z krku )
stroužek česneku
špetka mletého černého pepře
3 lžíce horké vody
sůl
olej

Popis:

Maso 2x umeleme na masovém strojku, přidáme jemně utřený česnek, sůl, pepř a vodu, prohněteme a utváříme válečky dlouhé asi 6 cm. Potřeme je horkým olejem a upečeme na grataru nebo pod horkým grilem. Podáváme s kousky pálivé zelené papriky a pečivem.
Poznámka :
Jedná se o obdobu čevapčiči, pouze tepelná úprava je dietnější ( nepeče se ve vrstvě oleje ). Domácí gratar je speciální žebrovaná " pánev ", která je ohřívána zespodu, je nakloněná a v nejnižším místě je zadržována vypečená šťáva, která nepříjde do styku s připravovanými masovými šiškami. V 60-tých letech v Rumunsku byly stánky, kde se připravovalo toto jídlo, skoro na každém rohu, stejně jako u nás tzv. buřtstány.


Jít na recept Mititei ( Moldavsko, Rumunsko ) >>