Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Okořeníme mletým muškátovým oříškem, bobkovým listem, pepřem, osolíme a podlijeme pivem. Důkladně povaříme. Přimícháme zakysanou smetanu a ještě jednou přivedeme k varu.
Mleté vepřové maso promícháme s nastrouhanými bramborami, které jsme předtím uvařili ve slupce. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí. Do směsi rozklepneme vajíčka. Pokud by směs byla příliš řídká, vmícháme ještě strouhanku.
Ze směsi vytvarujeme vlhkýma rukama knedlíčky a položíme je na olejem vymazaný plech. Knedlíčky zalijeme pivní omáčkou, na povrch nastrouháme sýr a nakonec vše posypeme strouhankou.
Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme 40 až 50 minut péct.