| Pletení | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Rybář | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Omalovánky | Email šablony | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Domácí účto | Recepty doma | DWN.cz | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Masové knedlíčky zapékané na pivě


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:10.2.2014

Ingredience:

30 dkg mletého vepřového masa;
20 dkg brambor;
10 dkg másla;
5 dkg mouky;
1 láhev světlého piva;
3 dl zakysané smetany;
2 vejce;
10 dkg sýra;
strouhanka;
mletý muškátový oříšek;
2-3 bobkové listy;
sůl;pepř;
hořčice;

Popis:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Okořeníme mletým muškátovým oříškem, bobkovým listem, pepřem, osolíme a podlijeme pivem. Důkladně povaříme. Přimícháme zakysanou smetanu a ještě jednou přivedeme k varu.
Mleté vepřové maso promícháme s nastrouhanými bramborami, které jsme předtím uvařili ve slupce. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí. Do směsi rozklepneme vajíčka. Pokud by směs byla příliš řídká, vmícháme ještě strouhanku.
Ze směsi vytvarujeme vlhkýma rukama knedlíčky a položíme je na olejem vymazaný plech. Knedlíčky zalijeme pivní omáčkou, na povrch nastrouháme sýr a nakonec vše posypeme strouhankou.
Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme 40 až 50 minut péct.


Jít na recept Masové knedlíčky zapékané na pivě >>