|
Recept na Kuřecí játra na jalovci
|
|
|
| |
Postup přípravy:Kuřecí játra omyjeme pod tekoucí studenou vodou, odstranímevšechny šlachy a játra nakrájíme na kousky.
Osušíme kuchyňským papírem.
Olopeme a na drobno nasekáme šalotku, česnek oloupeme a prolisujeme a jalovičky lehce rozdrtíme v hmoždíři nebo válečkem. Všechny takto připravené suroviny odložíme stranou.
Opláchneme a osušíme tymián. Listy tymiánu otrháme tak, abychom získali 2 plné lžíce.
Ve velké těžké pánvi rozehřejeme olivový olej a do vroucího oleje vložíme kuřecí játra.Rychle je opečeme ze všech stran, aby se maso na povrchu zatáhlo,2 minuty játra za neustálého míchání opékáme při vysoké teplotě.
Do pánve přidáme šalotku,česnek,rozmačkané jalovičky,tymián a hodně pepře,potom zmírníme teplotu a opékáme další 3-4 minuty za stálého míchání aby se maso nepřipálilo.
Přidáme sherry a kuličky hroznového vína a osolíme.Játra ještě minutu opékáme,potom vypneme teplotu a pánev přikryjeme pokličkou,aby játra zůstala teplá.
Opečeme chléb a každý krajíc rozkrojíme na 2 trujúhelníčky.Játra upravíme na talíře,podáváme s chlebem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kuřecí játra na jalovci, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kureci-jatra-na-jalovci">Recept: Kuřecí játra na jalovci</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kuřecí játra na jalovci:
|