| Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Rybář | Domácí účto | Pletení | DWN.cz | EET Účtenky | Email šablony | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Omalovánky | FormOffice | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí játra na jalovci


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.7.2021

Ingredience:

500 g syrových kuřecích jater
1 šalotka
10 jaloviček
velký svazek čerstvého tymiánu
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
2 lžíce suchého sherry
200 g malých zelených a fialových hroznů bez jadérek
2 silné krajíce selského chleba

Popis:

Kuřecí játra omyjeme pod tekoucí studenou vodou, odstranímevšechny šlachy a játra nakrájíme na kousky.
Osušíme kuchyňským papírem.
Olopeme a na drobno nasekáme šalotku, česnek oloupeme a prolisujeme a jalovičky lehce rozdrtíme v hmoždíři nebo válečkem. Všechny takto připravené suroviny odložíme stranou.
Opláchneme a osušíme tymián. Listy tymiánu otrháme tak, abychom získali 2 plné lžíce.
Ve velké těžké pánvi rozehřejeme olivový olej a do vroucího oleje vložíme kuřecí játra.Rychle je opečeme ze všech stran, aby se maso na povrchu zatáhlo,2 minuty játra za neustálého míchání opékáme při vysoké teplotě.
Do pánve přidáme šalotku,česnek,rozmačkané jalovičky,tymián a hodně pepře,potom zmírníme teplotu a opékáme další 3-4 minuty za stálého míchání aby se maso nepřipálilo.
Přidáme sherry a kuličky hroznového vína a osolíme.Játra ještě minutu opékáme,potom vypneme teplotu a pánev přikryjeme pokličkou,aby játra zůstala teplá.
Opečeme chléb a každý krajíc rozkrojíme na 2 trujúhelníčky.Játra upravíme na talíře,podáváme s chlebem.


Jít na recept Kuřecí játra na jalovci >>