0,5 kg vepřová játra
sůl,pepř
mouka
mletý kmín
červené víno
kečup
kefír
citronová šťáva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Játra nakrájíme na plátky 1 cm silné, opepříme, posypeme moukou a mletým kmínem. Na pánvi zpěníme máslo a plátky do něj vložíme. Játra opečeme z obou stran a přendáme na talíř. Šťávu z jater vlijeme do kastrolku a přidáme 1 dcl. červeného vina, lžíci kečupu, l dcl. kefíru a lžičku citronové šťávy. Omáčku povaříme a játra vložíme do ní. Dusíme je ještě deset minut a nakonec omáčku osolíme a zjemníme kouskem másla.
Podáváme s bramborem nebo se suchou rýží.
K pití doporučuji španělská červená vína.