|
Recept na Kaplické špekové knedlíky
|
|
|
| |
Postup přípravy:Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku nakrájíme rovněž na drobné kostičky. Maso i veku promícháme, vložíme do pekáče a v troubě necháme za občasného promíchání opražit dožluta.
Do mísy vsypeme mouku, sůl, pepř a muškátový květ, přidáme jemně pokrájenou petrželku a vejce rozšlehané v mléce. Umícháme dohladka, pak vsypeme osmahlou veku s bůčkem a vše dobře promícháme na hustou hmotu. Lžící vykrajujeme větší kousky, v ruce je zakulatíme, a když jsou hotové, vhodíme je do vařící osolené vody.
Vaříme podle velikosti 12 až 15 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme drátěnou sběračkou, překrojíme je, omastíme sádlem nebo rozškvařenou slaninou a podáváme s dušeným zelím a prstýnky osmažené cibule.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kaplické špekové knedlíky, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kaplicke-spekove-knedliky">Recept: Kaplické špekové knedlíky</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kaplické špekové knedlíky:
|