hovězí maso nejlépe svíčková cca půl kilogramu
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do mísy dáve větší množství soli a maso v ní vyválíme až je uplně obalené.Vezmeme fáč a maso s ním pevně omotáme.Odložíme na hodinu do lednice
Mezi tím vezmeme kovovou mističku(já používám misky ze starých vah) a do ní nasypeme piliny z jabloně hrušky atd ,které se hodí na klasické uzení aby bylo asi 5 mm zakryté dno.Piliny zakrejeme alobalem(jako vietnamci v bistrech když si jídlo onášíte s sebou.Alobal asi 5x po okrajích propíchneme.Maso vyndáme z lednice rozbalíme fáč a pod tekoucí vodou omyjeme a usušíme v utěrce.Vložíme na misku s alobalem a opět stejne alobalem překrejeme a propícháme.Dáme na propanbutanový vařič pokud ho máte na grilu a nebo na nějaký přenosný a zapálíme oheň.Po cca 5 - 10-ti minutách nebo až se přestane kouřit z alobalu maso vyndáme a vložíme ho do grilu s poklopem nebo do předehřáte trouby a pečeme na 180°C ě25 - 30 minut.Po té vyndáme a krájíme na tenké plátky.
Přeji příjemné netradiční grilování a dobrou chuť.