| Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Email šablony | Formuláře na PC | Domácí účto | Počítej Kalorie | FormOffice | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | DWN.cz | Omalovánky | Pletení | Rybář | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kaplické špekové knedlíky


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.1.2020

Ingredience:

200 g uzeného bůčku,
400 g včerejší veky,
150 g hrubé mouky,
sůl, pepř,
2 vejce,
špetka muškátového květu,
několik snítek petrželky nebo 1 lžička sušené,
3 dl mléka

Popis:

Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku nakrájíme rovněž na drobné kostičky. Maso i veku promícháme, vložíme do pekáče a v troubě necháme za občasného promíchání opražit dožluta.
Do mísy vsypeme mouku, sůl, pepř a muškátový květ, přidáme jemně pokrájenou petrželku a vejce rozšlehané v mléce. Umícháme dohladka, pak vsypeme osmahlou veku s bůčkem a vše dobře promícháme na hustou hmotu. Lžící vykrajujeme větší kousky, v ruce je zakulatíme, a když jsou hotové, vhodíme je do vařící osolené vody.
Vaříme podle velikosti 12 až 15 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme drátěnou sběračkou, překrojíme je, omastíme sádlem nebo rozškvařenou slaninou a podáváme s dušeným zelím a prstýnky osmažené cibule.


Jít na recept Kaplické špekové knedlíky >>