|
Recept na Kančí filé s lanýži
|
|
|
| |
Postup přípravy:Z očištěné kančí kýty nakrájíme řízky,rozklepeme,okrajové blány nařízneme a rychleopečeme v rospuštěném tuku po obou stranách do červena.Opečené plátky vyjmeme,do tuku přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli,divoké koření(popř.nové koření,bobkový list a tymián)a osmažíme dozlatova.Přidáme ocet,na kolečka krájený citrón,zalijeme trochou horké vody,vložíme opečená filátka a dusíme pod pokličkou do měkka.Dušené maso vyjmeme,šťávu vydusíme do tuku,zaprášíme moukou,opražíme do červena,zalijeme vlažnou vodu,přidáme rajčatový protlak, podle chuti osolíme a zvolna vaříme tak dlouho,až omáčka přiměřeně zhoustne.Vařenou šťávu přecedíme na dušené plátky,jako vložku přidáme na kostičky krájenou a rozpálenou slaninu,na slabé plátky krájený morek(syrový),lanýže,bílé víno a vše znovu provaříme.
Jako přílohu podáváme opékané brambory nebo dušenou rýži.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kančí filé s lanýži, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kanci-file-s-lanyzi">Recept: Kančí filé s lanýži</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kančí filé s lanýži:
|