| Pletení | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky | DWN.cz | Rybář | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | FormOffice | Omalovánky | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Kančí filé s lanýži | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: kančí kýta bez kosti---1000g | ||||||||
Popis: Z očištěné kančí kýty nakrájíme řízky,rozklepeme,okrajové blány nařízneme a rychleopečeme v rospuštěném tuku po obou stranách do červena.Opečené plátky vyjmeme,do tuku přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli,divoké koření(popř.nové koření,bobkový list a tymián)a osmažíme dozlatova.Přidáme ocet,na kolečka krájený citrón,zalijeme trochou horké vody,vložíme opečená filátka a dusíme pod pokličkou do měkka.Dušené maso vyjmeme,šťávu vydusíme do tuku,zaprášíme moukou,opražíme do červena,zalijeme vlažnou vodu,přidáme rajčatový protlak, podle chuti osolíme a zvolna vaříme tak dlouho,až omáčka přiměřeně zhoustne.Vařenou šťávu přecedíme na dušené plátky,jako vložku přidáme na kostičky krájenou a rozpálenou slaninu,na slabé plátky krájený morek(syrový),lanýže,bílé víno a vše znovu provaříme. |