700 g jater
200-300 g cibule
100 g sádla
2-3 lžíce hladké mouky
sůl,pepř,majoránka
česnek
mletá paprika sladká i pálivá
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Tento pokrm je znalci uznáván jako snad nechutnější guláš vůbec. Nejprve na rozpáleném sádle opečeme po celém povrchu na kostky nakrájená játra. Teprve pak přidáme hrubě nasekanou cibulku a necháme ji zrůžovět. Podlijeme vývarem nebo teplou vodou a podusíme. Vody dáváme jen tolik, abychom játra místo dušení nevařili. Přibližná doba dušení je 90 minut. Z mouky uděláme zásmažku a vmícháme obě papriky. Studenou vodou pečlivě rozředíme, přidáme ke změklým játrům a povaříme. Můžeme přibarvit rajským protlakem. Poté přidáme majoránku a česnek. Asi po třech minutách odstavíme a dochutíme. Podáváme především s bramborovými knedlíky. Vhodné jsou i noky.