| EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Pletení | Omalovánky | Rybář | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Játrový guláš


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:31.5.2011

Ingredience:

700 g jater
200-300 g cibule
100 g sádla
2-3 lžíce hladké mouky
sůl,pepř,majoránka
česnek
mletá paprika sladká i pálivá

Popis:

Tento pokrm je znalci uznáván jako snad nechutnější guláš vůbec. Nejprve na rozpáleném sádle opečeme po celém povrchu na kostky nakrájená játra. Teprve pak přidáme hrubě nasekanou cibulku a necháme ji zrůžovět. Podlijeme vývarem nebo teplou vodou a podusíme. Vody dáváme jen tolik, abychom játra místo dušení nevařili. Přibližná doba dušení je 90 minut. Z mouky uděláme zásmažku a vmícháme obě papriky. Studenou vodou pečlivě rozředíme, přidáme ke změklým játrům a povaříme. Můžeme přibarvit rajským protlakem. Poté přidáme majoránku a česnek. Asi po třech minutách odstavíme a dochutíme. Podáváme především s bramborovými knedlíky. Vhodné jsou i noky.


Jít na recept Játrový guláš >>