100 g anglické slaniny
2 cibule
400g vepřových jater
500g špeku na škvaření
sůl
pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na pánvi vyškvaříme 100 g anglické slaniny.Přidáme 2 rozkrájené cibule a 400 g vepřových jater nakrájených na menší kousky.Vše důkladně opečeme a když jsou játra hotová,směs osolíme a opepříme.Dáme vychladnout.
Mezitím si v kastrolu hezky po domácku vyškvaříme ze špeku sádlo.Slijeme ho a odložíme stranou.Získáme tak výborné škvarečky,které rovněž necháme vychladnot.
Na masovém strojku umeleme veškerý obsah pánve a škvarky.přilijeme trochu vyškvařeného sádla a dobře promícháme.Výsledná směs musí mít konzistenci husté pomazánky.