|
Recept na Divoká husa na lesnický způsob
|
|
|
| |
Postup přípravy:Divokou husu oškubeme, střeva vyvrhneme, nad ohněm opálíme chloupky a dobře opláchneme ve vlažné vodě. Takto připravenou husu vložíme na pekáček s olejem a cibulí, osolíme, okořeníme divokým kořením a dáme do trouby péci. Pečeme do měkka, za častého přelévání šťávou, podlévání vodou a obracení. Když je husa dozlatova upečená a měkká, vyjmeme ji, šťávu vydusíme na tuk, přidáme trochu kečupu a hladkou mouku, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme na šťávu. Šťávu procedíme přes cedník a vložíme do ní na plátky nakrájené očištěné žampióny a vypeckované olivy nakrájené na kostičky. Ve šťávě žampióny podusíme do měkka.. Husu nasekáme na porce a přeléváme šťávou se žampióny a olivami. Vhodnou přílohou jsou mandlové krokety nebo opékané brambory a jeřabinkový kompot.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Divoká husa na lesnický způsob, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/divoka-husa-na-lesnicky-zpusob">Recept: Divoká husa na lesnický způsob</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Divoká husa na lesnický způsob:
|