| FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Rybář | Recepty doma | Počítej Kalorie | Domácí účto | EET Účtenky | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | DWN.cz | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Divoká husa na lesnický způsob | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 divoká husa | ||||||||
Popis: Divokou husu oškubeme, střeva vyvrhneme, nad ohněm opálíme chloupky a dobře opláchneme ve vlažné vodě. Takto připravenou husu vložíme na pekáček s olejem a cibulí, osolíme, okořeníme divokým kořením a dáme do trouby péci. Pečeme do měkka, za častého přelévání šťávou, podlévání vodou a obracení. Když je husa dozlatova upečená a měkká, vyjmeme ji, šťávu vydusíme na tuk, přidáme trochu kečupu a hladkou mouku, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme na šťávu. Šťávu procedíme přes cedník a vložíme do ní na plátky nakrájené očištěné žampióny a vypeckované olivy nakrájené na kostičky. Ve šťávě žampióny podusíme do měkka.. Husu nasekáme na porce a přeléváme šťávou se žampióny a olivami. Vhodnou přílohou jsou mandlové krokety nebo opékané brambory a jeřabinkový kompot. |