1 kg zvěřiny (jakékoliv - i z koroptví nebo bažantů)
1 cibule
citrónová kůra
6 dkg másla
6 dkg mouky
2 lžíce madeirského vína
6-8 žampiónů
3 žloutky
10 až 20 dkg strouhanky
15 dkg sádla
1 lžíce kadeřavé petrželky
sůl.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zbytky zvěřiny osolime a uvaříme v polévce s kouskem citronové kůry a cibulí. Kosti se mohou vařit současně se zvěřinou, pak se oddělí. Vývar necháme částečně vysmahnout. Připravíme si z másla a mouky tmavou jíšku a rozředíme ji vývarem ze zvěřiny na hustou kaši. Kaši opatrně přidáváme ke zvěřině nakrájené na kostičkky nebo jemně rozsekané. Přidáme drobně rozsekané žampióny, víno a spojíme se žloutky v hustou kaši. Na prkénko nasypeme strouhanku, v ní obalíme kousky kaše vyválené na šišky a smažíme v rozpáleném tuku. Na míse je postavíme na výšku a ozdobíme kadeřavou petrželkou.