2 lžíce olivového oleje
400ml silného ležáku
1 oloupaný a utřený stroužek česneku
8 kuliček nového koření
800g srnčí plece bez tuku nakrájené na menší kousky
50g nasekaných plátků slaniny bez kůže
200g oloupané cibule nakrájené na kolečka
1 velká očištěná mrkev nakrájená na kostičky
1 lžíce hladké mouky
1 lžičky soli
čerstvě mletý černý pepř
400g oškrábaných brambor nakrájených na kostičky
100g oloupané klobásy nakrájené na kostičky
200g propláchnutého a okapaného kyselého zelí
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Postup - Ve velké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, česnekem a novým kořením. Do směsi vmícháme kousky srnčího a v chladničce necháme marinovat 3 hodiny nebo přes noc. Troubu předehřejeme na 160°C. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Marinádu uschováme, maso otřeme papírovou utěrkou do sucha. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme zbytek oleje a slaninu a maso na něm 5 minut opékáme. Přidáme cibuli a mrkev a opékáme ještě 3 minuty. Pak vmícháme mouku, přilijeme zbytek piva a marinádu a ochutíme solí a trochou pepře. Za stálého míchání uvedeme do varu. Kastrol odstavíme z ohně, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Pečeme hodinu, pak vmícháme brambory a klobásu. Pečeme dalších 30 minut, až brambory změknou. Maso se zeleninou pokryjeme kyselým zelím, necháme v troubě 5 minut prohřát a podáváme.