| Rybář | Omalovánky | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Recepty doma | Email šablony | EET Účtenky | Počítej Kalorie | FormOffice | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře na PC | Pletení | Domácí účto |
|
| ||||||||
Srnčí směs s kyselým zelím | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 2 lžíce olivového oleje | ||||||||
Popis: Postup - Ve velké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, česnekem a novým kořením. Do směsi vmícháme kousky srnčího a v chladničce necháme marinovat 3 hodiny nebo přes noc. Troubu předehřejeme na 160°C. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Marinádu uschováme, maso otřeme papírovou utěrkou do sucha. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme zbytek oleje a slaninu a maso na něm 5 minut opékáme. Přidáme cibuli a mrkev a opékáme ještě 3 minuty. Pak vmícháme mouku, přilijeme zbytek piva a marinádu a ochutíme solí a trochou pepře. Za stálého míchání uvedeme do varu. Kastrol odstavíme z ohně, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Pečeme hodinu, pak vmícháme brambory a klobásu. Pečeme dalších 30 minut, až brambory změknou. Maso se zeleninou pokryjeme kyselým zelím, necháme v troubě 5 minut prohřát a podáváme. |