6 telecích řízků, ne tenko naklepaných a jejich okraje několikrát nažíznuté
1 vejce trochu našlehané
250 ml domácí strouhanky
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce másla
2 cibule oloupané, rozkrojené napůl a na plátky nakrájené
2 zelené papriky, bez semeníku, nakrájené na tenká kolečka
2 červené pepriky, bez semeníku, nakrájená na tenká kolečka
250 ml hovězího vývaru
225 g hub na plátky nakrájených
4 lžíce kyselé smetany
1 lžíce mouky
zelená posekaná petrželka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Osolit a opepřit řízky, ponořit je do vajíčka a potom obalit ve strouhance. Poskládat je na mřížku.Na středním ohni rozehřát olej s máslem (původně se používá sádlo) na těžké pánvi. Osmažit řízky po obou stranách so zlatova, celkově asi 15min. Udržovat je v teple na ubrousku.Na pánev přidat cibuli (je-li zapotřeby, přidat trochu oleje navíc) a osmažit ji do skoro zlatova. Přidat papriky, houby a vývar. Nepřikryté dusit, až je zelenina měkká. Sem tam zamíchat.Rozmíchat kyselou smetanu s moukou a přidat ji do omáčky. Povařit do zhoustnutí a ihned nalít na řízky. Posypat vše petrželkou a podávat horké. Přeji dobrou chuť.