800g teleci maso vykostene
1/2 l cervene vino
1/2 l masovy bujon
15 ks salotky
200 g zampiony
30 g maslo
25 g hladka mouka
30 g olej
1/4 svz petrzel
sul
pepr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso očistěte, nakrájejte na kousky velké asi 40 g; osolte a opepřete; šalotky oloupejte; žampióny očistěte a umyjte.
Olej zahřejte ve velkém hrnci, přidejte masové kostky a opečte po obou stranách do zlatohněda; zalijte trochou červeného vína a za občasného přilévání zbytku vína a masového vývaru nechte dusit do měkka; 20 minut před koncem vaření přidejte šalotky a žampióny; mouku uhněťte s máslem a zahustěte jí ragú; nakonec ragú posypte sekanou petrželí a jako přílohu podávejte v másle obalené těstoviny.