vepřové ramínko 60 dkg
olej 4 lžíce
zelené a červ. paprikové lusky 4-6 ks
cibule 1 ks střední vel.
kečup
kostka polévk.koření(masox)
rajčata 3 ks
sůl
kari koření
mletý pepř
voda na podlévání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do tlakového hrnce nalijeme olej. Vložíme obráceným nožem naklepané 4 plátky masa posypaného pepřem, kari
kořením a mírně osolené.Prudce osmažíme z obou stran. Vyjmeme a dáme na talíř stranou. Do tlakového hrnce dám
2 lžíce oleje, osmažíme do skleněna jemně nakrájenou cibulku.na nudličky krájenou papriku,vaříme na mírném ohni, až paprika pustí šťávu pak přilejeme 0,4 l vody. Přidáme krájená rajčata a přivedem do varu. Přidáme masox po 10ti minutách vrátíme na směs plátky masa a
hrnec hermeticky uzavřeme. Vaříme pod tlakem 15 min.
Po úniku páry otevřeme - dle potřeby dochutíme(Worčestr, sůl).Na talíře položíme masové plát-
ky a obložíme paprikou a rajčaty z hrnce. Maso přelijeme
vzniklou omáčkou. Pokapeme dle chuti kečupem a podáváme s uvařeným bramborem, nebo rýží. Dobrou chuť.