| Hromadné emaily | Omalovánky | Domácí účto | Email šablony | Recepty doma | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Pletení | Snadné hubnutí | Rybář | Zbrojní průkaz | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Berlínský biftek


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.10.2017

Ingredience:

vepřové ramínko 60 dkg
olej 4 lžíce
zelené a červ. paprikové lusky 4-6 ks
cibule 1 ks střední vel.
kečup
kostka polévk.koření(masox)
rajčata 3 ks
sůl
kari koření
mletý pepř
voda na podlévání

Popis:

Do tlakového hrnce nalijeme olej. Vložíme obráceným nožem naklepané 4 plátky masa posypaného pepřem, kari
kořením a mírně osolené.Prudce osmažíme z obou stran. Vyjmeme a dáme na talíř stranou. Do tlakového hrnce dám
2 lžíce oleje, osmažíme do skleněna jemně nakrájenou cibulku.na nudličky krájenou papriku,vaříme na mírném ohni, až paprika pustí šťávu pak přilejeme 0,4 l vody. Přidáme krájená rajčata a přivedem do varu. Přidáme masox po 10ti minutách vrátíme na směs plátky masa a
hrnec hermeticky uzavřeme. Vaříme pod tlakem 15 min.
Po úniku páry otevřeme - dle potřeby dochutíme(Worčestr, sůl).Na talíře položíme masové plát-
ky a obložíme paprikou a rajčaty z hrnce. Maso přelijeme
vzniklou omáčkou. Pokapeme dle chuti kečupem a podáváme s uvařeným bramborem, nebo rýží. Dobrou chuť.


Jít na recept Berlínský biftek >>