|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
|
Recept na Vepřová žebírka se sušeným ovocem
|
|
|
| |
Postup přípravy:1. Vepřová žebírka nejdříve opláchneme, oboruskem osušíme, nasolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme olej a žebírka na něm po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme stále teplé.
2. V masovém výpeku rozmícháme rajský protlak, kečup, med a podlijeme 1/4 litrem vody. Tuto šťávu za stálého míchaní krátce povaříme. Poré do ní vrátíme opečená žebírka a při střední teplotě dusíme pod pokličkou asi 45 minút. Občas zamícháme, aby se omáčka nepřipalovala. Podle potřeby přilijeme vodou.
3. Mezitím opláchneme sušené ovoce (jablka, hrušky, meruňky, vypeckované švestky, rozinky - nemusí být všechny druhy, necháme asi 10 minut nabobtnat ve vodě a přisypeme k masu zhruba po 20 minutách dušení.
4. Jakmile jsou žebírka měkká, mužeme výpek doplnít vodou asi na 1/4 litru tekutiny. Potom uhněteme dohromady tuk s moukou do malého válečku a za stálého míchaní omáčku zahustíme. Krátce povaříme, podle chuti dosolíme a opepříme. Jako příloha jsou vhodné buď brambory, nebo jemná bramborová kaše.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Vepřová žebírka se sušeným ovocem, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/veprova-zebirka-se-susenym-ovocem">Recept: Vepřová žebírka se sušeným ovocem</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Vepřová žebírka se sušeným ovocem:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Prorostlé (bůček, plecko, krkovička)
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|