|
Recept na Vepřová játra na víně + tatarská omáčka
|
|
|
| |
Postup přípravy:Játra očistíme a naporcujeme na větší plátky. Opečeme je na rozpáleném oleji, před otočením přidáme kostičky špeku, rozmáčklé stroužky česneku, ochutíme pepřem a zarestujeme. Játra podlijeme vínem a podusíme, na závěr podle chuti dosolíme.
tatarská omáčka :
300 g majonézy
30 g kapary
malá cibule
2 kyselé sterilované okurky
lák z okurek
hrst petrželové natě
střik worcesteru
lžíce plnotučné hořčice
mletý pepř
sůl
Veškeré suroviny na omáčku nakrájíme na velmi jemno, promícháme s majonézou, hořčicí a worcestrovou omáčkou, osolíme, opepříme, promícháme a lákem z okurek naředíme do správné konzistence.
brambory
600 g brambor
2 cibule
petrželová nať
mletý pepř
sůl
olej
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, na rozpáleném oleji je opečeme, přidáme na klínky nakrájenou cibuli, orestujeme, ochutíme pepřem a solí, podáváme s nasekanou petrželovou natí.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Vepřová játra na víně + tatarská omáčka, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/veprova-jatra-na-vine-tatarska-omacka">Recept: Vepřová játra na víně + tatarská omáčka</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Vepřová játra na víně + tatarská omáčka:
|