| FormOffice | Omalovánky | DWN.cz | Domácí účto | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Recepty doma | Email šablony | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Rybář | Zbrojní průkaz | Pletení | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřová játra na víně + tatarská omáčka


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:4.7.2017

Ingredience:

játra
800 g vepřových jater
100 g špeku
2 stroužky česneku
100 ml bílého vína
mletý pepř
sůl
olej

Popis:

Játra očistíme a naporcujeme na větší plátky. Opečeme je na rozpáleném oleji, před otočením přidáme kostičky špeku, rozmáčklé stroužky česneku, ochutíme pepřem a zarestujeme. Játra podlijeme vínem a podusíme, na závěr podle chuti dosolíme.

tatarská omáčka :
300 g majonézy
30 g kapary
malá cibule
2 kyselé sterilované okurky
lák z okurek
hrst petrželové natě
střik worcesteru
lžíce plnotučné hořčice
mletý pepř
sůl

Veškeré suroviny na omáčku nakrájíme na velmi jemno, promícháme s majonézou, hořčicí a worcestrovou omáčkou, osolíme, opepříme, promícháme a lákem z okurek naředíme do správné konzistence.

brambory
600 g brambor
2 cibule
petrželová nať
mletý pepř
sůl
olej

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, na rozpáleném oleji je opečeme, přidáme na klínky nakrájenou cibuli, orestujeme, ochutíme pepřem a solí, podáváme s nasekanou petrželovou natí.


Jít na recept Vepřová játra na víně + tatarská omáčka >>