700 g vepř. plecka
4 velké cibule
4 str. česneku
4 - 5 žampionů
150 g angl. slaniny
150 g kys. zelí
hořčice, kečup
1 syrový jemně nakrouhaný brambor na zahuštění
sl. ml. paprika, sůl, pepř, drcený kmín
sádlo
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na sádle zpěníme cibulku, orestujeme kostky masa, přidáme sůl a kmín. Zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Na pánvičce s trochou sádla mírně orestujeme nadrobno pokrájenou slaninu, přidáme kostičky žampionů a velmi nadrobno pokrájené zelí. Tuto směs přidáme k dušenému masu a dále přidáme papriku, pepř, česnek, hořčici a kečup. Zahustíme krouhaným bramborem a krátce povaříme. Nakonec přidáme špetku majoránky.