|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
|
Recept na Uherská pečeně na smetaně
|
|
|
| |
Postup přípravy:V pekáči osmahneme na másle cibuli a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme na kolečka nakrájená rajčata, nové koření, bobkový list, celý pepř. Na směs položíme osolené, mírně opaprikované maso, které posypeme špetkou tymiánu. Přiklopíme druhým pekáčem a dusíme v troubě. Podle potřeby podlijeme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Během dušení maso alespoň jedenkrát obrátíme. Když je maso měkké, sejmeme druhý pekáč a dopečeme do červena. Pak maso vyjmeme, šťávu necháme mírně vychladnou, vyjmeme koření a šťávu se zbylou zeleninou rozmixujeme nebo propasírujeme přes hrubé kovové síto. Omáčku zahustíme šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a dobře provaříme. Podle chuti můžeme přisladit nebo přikyselit citrónovou šťávou. Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Uherská pečeně na smetaně, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/uherska-pecene-na-smetane">Recept: Uherská pečeně na smetaně</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Uherská pečeně na smetaně:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Prorostlé (bůček, plecko, krkovička)
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|