| Hromadné emaily | Formuláře na PC | Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Email šablony | Snadné hubnutí | Rybář | Domácí účto | DWN.cz | EET Účtenky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | FormOffice |
|
| ||||||||
Uherská pečeně na smetaně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 800g vepř. plece | ||||||||
Popis: V pekáči osmahneme na másle cibuli a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme na kolečka nakrájená rajčata, nové koření, bobkový list, celý pepř. Na směs položíme osolené, mírně opaprikované maso, které posypeme špetkou tymiánu. Přiklopíme druhým pekáčem a dusíme v troubě. Podle potřeby podlijeme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Během dušení maso alespoň jedenkrát obrátíme. Když je maso měkké, sejmeme druhý pekáč a dopečeme do červena. Pak maso vyjmeme, šťávu necháme mírně vychladnou, vyjmeme koření a šťávu se zbylou zeleninou rozmixujeme nebo propasírujeme přes hrubé kovové síto. Omáčku zahustíme šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a dobře provaříme. Podle chuti můžeme přisladit nebo přikyselit citrónovou šťávou. Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem. |