| DWN.cz | FormOffice | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Domácí účto | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Recepty doma | Rybář | Omalovánky | Počítej Kalorie | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Uherská pečeně na smetaně


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.1.2015

Ingredience:

800g vepř. plece
50g másla
1 cibule
půl celeru
petržel
mrkev
3 rajčata
2dl šlehačky
2 lžíce hladké mouky
bobkový list
nové koření
celý pepř
tymián
mletá sladká paprika
sůl

Popis:

V pekáči osmahneme na másle cibuli a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme na kolečka nakrájená rajčata, nové koření, bobkový list, celý pepř. Na směs položíme osolené, mírně opaprikované maso, které posypeme špetkou tymiánu. Přiklopíme druhým pekáčem a dusíme v troubě. Podle potřeby podlijeme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Během dušení maso alespoň jedenkrát obrátíme. Když je maso měkké, sejmeme druhý pekáč a dopečeme do červena. Pak maso vyjmeme, šťávu necháme mírně vychladnou, vyjmeme koření a šťávu se zbylou zeleninou rozmixujeme nebo propasírujeme přes hrubé kovové síto. Omáčku zahustíme šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a dobře provaříme. Podle chuti můžeme přisladit nebo přikyselit citrónovou šťávou. Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.


Jít na recept Uherská pečeně na smetaně >>