| Pletení | FormOffice | DWN.cz | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Domácí účto | Rybář | Počítej Kalorie | Recepty doma | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Uherská pečeně na smetaně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 800g vepř. plece | ||||||||
Popis: V pekáči osmahneme na másle cibuli a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme na kolečka nakrájená rajčata, nové koření, bobkový list, celý pepř. Na směs položíme osolené, mírně opaprikované maso, které posypeme špetkou tymiánu. Přiklopíme druhým pekáčem a dusíme v troubě. Podle potřeby podlijeme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Během dušení maso alespoň jedenkrát obrátíme. Když je maso měkké, sejmeme druhý pekáč a dopečeme do červena. Pak maso vyjmeme, šťávu necháme mírně vychladnou, vyjmeme koření a šťávu se zbylou zeleninou rozmixujeme nebo propasírujeme přes hrubé kovové síto. Omáčku zahustíme šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a dobře provaříme. Podle chuti můžeme přisladit nebo přikyselit citrónovou šťávou. Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem. |