750 g telecího masa
30 g přepuštěného másla
3 velké cibule
stroužek česneku
sůl,pepř
2 lžíce sladké papriky
po 1/2 lžičky majoránky a tymiánu
125 ml bílého vína
konzervu žampionů (370 g)
125 ml smetany
svazek pažitky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na velké kostky, prudce a krátce opečeme v kastrolu na másle, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek a osmahneme. Přidáme sůl, pepř, papriku, majoránku a tymián, přilijeme víno a přikryté dusíme na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Občas zamícháme. Houbu spolu se smetanou vmícháme do guláše a povaříme. Osolíme, opepříme a posypeme pažitkou.