100g žampiónů
20g slaniny
pepř,kmín
3 lžíce sádla
1 středné velká cibule
500g srnčího masa bez kosti
200g vepřového masa
mletá sladká paprika
sůl
vývar z kostí
1/2 kostky masoxu
40 g kečupu
1 lžíce kysané smetany
hladká mouka na zahuštění
1 dl červeného vína
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Houby dusíme na slanině s pepřem a kmínem. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na kostky rozkrájené maso (srnčí i vepřové), osolíme a dusíme. Když se maso vydusí do tuku, zaprášíme je mletou paprikou, osmahneme a podlijeme vývarem. Po dobu dušení podléváme vývarem z kostí, ve kterém jsme rozpustili půl kostky masoxu. Po změknutí přidáme kečup, kysanou smetanu rozšlehanou s moukou a červené víno. Krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.