|
Recept na Svíčková omáčka ze srnčího
|
|
|
| |
Postup přípravy:Vykoštěnou kýtu prošpikujeme, posolíme a opečeme na sádle, aby se maso zatahlo. Poté vložíme do pekáče, obsypeme nakrájenou kořenovou zeleninou a pečeme asi půl hodiny.Mezitím si v tlakovém hrnci zpěníme cibuli. Na ni vložíme maso i se zeleninou a zalijeme tímto lákem: voda, ocet, cukr, sůl,bobkový list, nové koření, celý pepř. Dávkování je dle chuti. V tlakovém hrnci vaříme asi 1/2 hodiny (nebo dokud je maso měkké). Poté umístíme do chladna a necháme proležet do druhého dne.
Druhý den vyndáme koření, maso a rozmixujeme omáčku. Pokud je příliš hustá, můžeme naředit opět lákem, jaký jsme použili předešlý den. Poté dochutíme citronem, popř. cukrem. Přidáme smetanu (možno i kysanou). Necháme provařit. Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Svíčková omáčka ze srnčího, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/svickova-omacka-ze-srnciho">Recept: Svíčková omáčka ze srnčího</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Svíčková omáčka ze srnčího:
|