Ve větším hrnci opečeme na másle šalotku, přidáme špenátové listy a zalijeme vývarem z MAGGI Zlatého zeleninového bujónu. Necháme povařit asi 5 minut, odstavíme ze sporáku a dobře rozmixujeme. Opatrně přilijeme smetanu a za stálého míchání asi 10 minut povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti.
Do horké vody v hrnci přidáme jablečný ocet a přivedeme k mírnému varu. Syrová vejce rozklepneme do malé naběračky nebo lžíce a necháme pozvolna sklouznout do vody. Bílek přehrneme přes žloutek. Můžeme do vody ponořit i celou naběračku s vejcem. Jakmile bílek ztuhne, vejce jsou hotová.
Do talíře dáme nakrájený špenátový list, vejce a zalijeme polévkou. Navrch položíme nudličky sekaného uzeného lososa a zakápneme olivovým olejem.