2 lžíce olivového oleje
4 vepřové kotlety bez kosti
4 pikantní klobásky
1 cibule pokrájená
4 stroužky česneku na jemno posekané
120ml suchého bílého vína nebo sherry
4 uzrálá rajčata posekaná
1 bobkový list
2 lžíce posekané petrželky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozehřát olej na velké pánvi a osmažit na něm kotlety po obou stranách do hněda. Přendat je na talíř.
Do pánve přidat celé klobásky, cibuli a česnek a smažit na středním ohni, až je cibule měkká. Otáčet klobásky několikrát během smažení. Vrátit vepřové na pánev.
Zamíchat dovnitř víno, rajčata, bobkový list a ochutit solí a pepřem. Přikrýt a dusit po 30min. Vyjmout klobásky z pánve, nakrájet je na diagonální tlusté plátky a vrátit je na pánev. Všechno dobře prohřát.
Podávat horké s pečenými brambory a zeleným salátem.