800g vepřové krkovice nebo plece bez kosti
300g uzené krkovice
100g uzeného jazyku
celý česnek
drcený kmín
mletý zázvor
sůl
sekané vepřové kosti na kvalitní šťávu
100g škvařeného sádla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřovou krkovici očistíme a prokrojíme na plát. Ten nasolíme, očesnekujeme a zlehka naklepeme. Z ořezaného masa a poloviny uzeného nasekáme jemnou fáš a ochutíme ji kmínem, solí a zázvorem.
Do fáše vmícháme kostky uzeného jazyku a masa a zavineme ji do připraveného plátu masa. Rolovanou pečeni stáhneme do alobalu a zvolna pečeme podlité vodou. V poslední fázi dopečeme do barvy rozbalené.
Šťávu připravíme z vypečených nasekaných kostí a doplníme ji kousky česneku osmaženými v sádle.