1 kg masa z vepřové hlavy
100 g vepřových jater
2 žemle(nakrájené na kostičky,namočené ve vývaru)
špetka majoránky
špetka nového mletého koření
4 stroužky česneku(oloupaného a utřeného)
sůl,pepř,mletý dle chuti
50 g sádla
voda
vývar z masa
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěnou a umytou hlavu vložíme do hrnce s vodou a vaříme do měkka.Maso vykostíme a spolu se syrovými játry hrubě umeleme na masovém strojku do mísy,přidáme koření,utřený česnek,vymačkané žemle,mletý pepř a sůl.Pak vše dobře promícháme,dle potřeby zředíme vývarem.Ochutnáme a dle chuti dosolíme a okořeníme.Prejt dáme do sádlem vymazaného pekáčku vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme.Podáváme s vařenými brambory a kysaným zelím.