| Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře na PC | Rybář | Domácí účto | Recepty doma | Hromadné emaily | EET Účtenky | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Prejt z vepřové hlavy


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:11.9.2014

Ingredience:

1 kg masa z vepřové hlavy
100 g vepřových jater
2 žemle(nakrájené na kostičky,namočené ve vývaru)
špetka majoránky
špetka nového mletého koření
4 stroužky česneku(oloupaného a utřeného)
sůl,pepř,mletý dle chuti
50 g sádla
voda
vývar z masa

Popis:

Očištěnou a umytou hlavu vložíme do hrnce s vodou a vaříme do měkka.Maso vykostíme a spolu se syrovými játry hrubě umeleme na masovém strojku do mísy,přidáme koření,utřený česnek,vymačkané žemle,mletý pepř a sůl.Pak vše dobře promícháme,dle potřeby zředíme vývarem.Ochutnáme a dle chuti dosolíme a okořeníme.Prejt dáme do sádlem vymazaného pekáčku vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme.Podáváme s vařenými brambory a kysaným zelím.


Jít na recept Prejt z vepřové hlavy >>