60 dkg vepřových kotlet
2 dkg hladké mouky
20 dkg čerstvých hříbků / možno nahradit jinými houbami nebo žampiony /
8 dkg sádla
1,5 dl 12% smetany
trochu jalovce
mletého pepře
nového koření
soli a 1 kávova lžíčka octa
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nasekáme vepřové kotlety, nařízneme okrajové blány, naklepeme, osolíme a opečeme na polovině sádla. Opečené kotlety vyjmeme a v sádle zbylém po opekání dusíme očištěné a nakrájené hříbky nebo žampiony. Na další polovině uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem z kostí nebo převařenou vodou, přidáme osmahnuté hříbky a smetanu. Nakonec dochutíme mletým kořením, pepřem, octem a jalovcem. Opečené kotlety klademe na talíř a přeléváme omáčkou. Jako přílohu podáváme bramborové knedlíky sypané osmaženou strouhankou nebo vařené brambory.