| Omalovánky | Rybář | FormOffice | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Email šablony | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Pletení | Domácí účto | Formuláře na PC | Hromadné emaily | EET Účtenky | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Polomská kotleta | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 60 dkg vepřových kotlet | ||||||||
Popis: Nasekáme vepřové kotlety, nařízneme okrajové blány, naklepeme, osolíme a opečeme na polovině sádla. Opečené kotlety vyjmeme a v sádle zbylém po opekání dusíme očištěné a nakrájené hříbky nebo žampiony. Na další polovině uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem z kostí nebo převařenou vodou, přidáme osmahnuté hříbky a smetanu. Nakonec dochutíme mletým kořením, pepřem, octem a jalovcem. Opečené kotlety klademe na talíř a přeléváme omáčkou. Jako přílohu podáváme bramborové knedlíky sypané osmaženou strouhankou nebo vařené brambory. |