1 ks vepřového masa - nejlépe z plecka
3 větší cibule
5 stroužků česneku
2 kávové lžičky gulášového koření nebo kari
3 kávové lžičky sladké papriky
3 polévkové lžíce solamylu
sůl
pepř
2 hovězí bujony v kostce
feferonka
0,75 až 1 l vody
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso a cibuli nakrájíme, smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kostky hovězího bujonu rozpustíme v troše vody, po rozpuštění doplníme do 1 litru vody. Vše dáme do pekáče či misky z varného skla a zalijeme rozpuštěným bujonem. Pekáč či misku dobře zakryjeme alobalem a dáme péci do trouby na 250°C na asi 1,5 hodiny. Po celou dobu nedolíváme, nemícháme, alobal nesundáváme. Podáváme s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem.