|
Recept na Divočák na tatranský způsob
|
|
|
| |
Postup přípravy:Umyté a osušené stehno prešpikujeme slaninou, osolíme a zo všetkých strán opečieme na rozohriatom tuku. Na tuku po opekaní opražíme pokrájanú cibuľu, očistenú a umytú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pridáme celé nové korenie, citrónovú kôru, ocot a opečené stehno, mierne podlejeme vývarom alebo vodou a pod prikrývkou za občasného prelievania vlastnou šťavou dusíme do mäkka. Hotové stehno pokrájame na porcie, sťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme mliekom a vodou a 20 minút dobre povaríme. Pred dokončením dochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a prepasírujeme. Do hotovej šťavy pridáme hribiky pokrájané na kolieska a udusené na masle. Každú porciu môžeme ozdobiť kolieskom citróna a brusnicovým kompótom.
Ako prílohou podávame varené zemiaky alebo žemľové knedle
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Divočák na tatranský způsob, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/divocak-na-tatransky-zpusob">Recept: Divočák na tatranský způsob</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Divočák na tatranský způsob:
|