| Zbrojní průkaz | Omalovánky | Domácí účto | DWN.cz | Pletení | FormOffice | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře na PC | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Divočák na tatranský způsob


Doba přípravy:02:45
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:3.6.2011

Ingredience:

1 kg vykosteného stehna z diviaka
5 dkg údenej slaniny
tuk
koreňová zelenina /mrkva
zeler
petržlen/ 1 stredne veľká cibuľa
lyžica hladkej múky
2 dl mlieka
2 dl kyslej smotany
20 dkg hribikov
trochu masla
ocot
celé nové korenie
citrónová kôra a šťava
soľ
a brusnicový kompot

Popis:

Umyté a osušené stehno prešpikujeme slaninou, osolíme a zo všetkých strán opečieme na rozohriatom tuku. Na tuku po opekaní opražíme pokrájanú cibuľu, očistenú a umytú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pridáme celé nové korenie, citrónovú kôru, ocot a opečené stehno, mierne podlejeme vývarom alebo vodou a pod prikrývkou za občasného prelievania vlastnou šťavou dusíme do mäkka. Hotové stehno pokrájame na porcie, sťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme mliekom a vodou a 20 minút dobre povaríme. Pred dokončením dochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a prepasírujeme. Do hotovej šťavy pridáme hribiky pokrájané na kolieska a udusené na masle. Každú porciu môžeme ozdobiť kolieskom citróna a brusnicovým kompótom.

Ako prílohou podávame varené zemiaky alebo žemľové knedle


Jít na recept Divočák na tatranský způsob >>