500g bůčku bez kosti
kari koření
pepř barevný
česnek
sůl
hořčice plnotučná
sojová omáčka
olivový olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Bůček bez kosti nařežeme na pruhy cca 5x5 cm a vložíme do 2 l vroucí vody do které přidáme 3 polévkové lžíce kari a sůl. Vaříme 90 min, poté vyndáme z vody a necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme marinádu: utřeme 5 velkých stroužků česneku, 5 polévkových lžic hořčice, lžíce olivového oleje, lžíce kari, lžíce soli, lžíce sojové omáčky a lžíce barevného pepře rozdrceného v hmoždíři. Vychlezený bůček potřeme vrstvou marinády, zabalíme do alobalu a necháme 3 dny v chladničce. Poté nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým pečivem...