cca 1 kg bažantích stehen
300 ml červeného vína
brusinková zavařenina
100 g anglické slaniny
olivový olej
jalovec,tymián
pepř,sůl
masový vývar
hladká mouka
3 cibule
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Bažantí stehna poprášíme moukou a zprudka osmahneme na oleji, vyjmeme (uschováme v teple) a na zbylém oleji necháme zesklovatět cibulku nakrájenou na měsíčky a anglickou slaninu pokrájenou na kostičky. Maso vrátíme zpět a podlijeme vínem a vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme koření a necháme dusit. Podléváme vývarem. Když maso změkne tak ho vyjmem (necháme v teple) a přidáme 3 polévkové lžíce brusinkové zavařeniny, rozmícháme, opepříme, osolíme vrátíme maso a ještě jednou prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo rýží. Ozdobit můžem šlehačkou a brusinkovou zavařeninou.