hrst velkých strakatých fazolí
500g - 1 kg uzené vepřové maso ( krkovice,vepř.koleno,uz. bůček - prostě jaké-koli uzené vepřové maso )
tmavá jiška, dělaná na sádle
jeden masox,
sůl,pepř
kyselé zelí (jeden až dva sáčky)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do velkého hrnce dáme fazole,zalejeme vodou a necháme do druhého dne namočené.(fazole musí být předem promyté)Vodu pak již nevyměňujeme!
Druhý den přidáme do hrnce,zelí a maso. Vše vaříme tak dlouho , až je maso měké. Pak jej vyndáme a vaříme dál. Přidáme masox. Když jsou fazole měkké,zahustíme jiškou,kterou jsme si předem připravili. Dochutíme.
Maso nakrájíme a dáme do hrnce.
Na talíř dáme maso a fazole a jíme s chlebem.
Hodnocení receptu
Velice chutný a dobrý oběd. Nejlepší je s uzeným vepřovým kolenem, které dá jídlu tu správnou chuť.
Napsal: Petr Pavuk dne 3.11.2022 11:39:05
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Fazole s kys. zelím a uzeným masem: