8-10 vepřových žebírek
marináda:
5 lžic vinného octa
4 lžíce sojové omáčky
5 lžic worchestrové omáčky
8 lžic oleje
2 vrchovaté lžíce medu
celý sáček koření na žebírka(kotany)
2-3 jarní cibulky nasekané nadrobno
2 červené chilli papričky bez zrníček
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Žebírka omyji,osuším a připravím marinádu:všechny ingredience smíchám a pak dám na žebírka,dáme do lednice a necháme přes noc uležet.Pekáč mírně promastíme olejem,naskládáme žebírka a zbytek marinády na ně vyleju,podleju 2dcl vody.Pekáč přikryju a v troubě rozehřáté na 200´C peču 60min.Po hodině vytáhnu,odkryju,posypu směsí"pěti koření",pokapu 2 lžícemi medu a asi 20min.dopeču při 230´C už bez pokličky.