| Omalovánky | Domácí účto | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Pletení | FormOffice | Email šablony | Počítej Kalorie | DWN.cz | Snadné hubnutí | Rybář | Recepty doma | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr krem testo ...>>
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Tepelně úpravená jídla > Zavařování a konzervace Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Recept na Zavináče z cejna

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 07:00
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 3953x / 10x
Přidáno/změněno: 31.10.2018
Kategorie: - Maso - Ryby - Sladkovodní
- Tepelně úpravená jídla - Zavařování a konzervace
- Zelenina - Listová - Kysané zelí

Inredience:

5 ks cejna kolem 30 cm
sůl
ocet
nakládací směs DEKO
4 velké cibule
sterilizované zelí
sterilizovaná červená paprika kapie



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Ryby jednu podruhé zbavíme šupin, hlav, ploutví, vykucháme a důkladně umyjeme pod vodou, dáme si záležet na odstranění ledvin s krví a černého povlaku břišní stěny. Každou rozřízneme po celé délce přesně vždy na jedné straně těsně u páteře. Takto rozpůlené ryby ještě jednou omyjeme pod vodou a necháme okapat.
Jednotlivé kusy řádné nasolíme (1 polévkovou lžíci na jeden kus) a odkládáme na plech z trouby,u první vrstvy kůží dospod vždy vedle sebe. Další vrstva bude kůží navrch, případné další vrstvy opět kůží dospod a poté postup střídáme. Takto nasolené ryby, uložené na plechu dáme na 3 dny do chladničky. Každý den ryby obracíme, přeskládáme a vyléváme přebytečnou slanou vodu.
Po třech dnech ryby důkladné omyjeme pod tekoucí vodou od slaného roztoku, necháme okapat, Do smaltovaného, kamenného nebo nerez hrnce nalijeme neředěný 8% ocet a klademe ryby celou délkou kůží dospod nasebe. Ryby musí být pod hladinou octa. Hrnec s naloženými rybami dáme na 7-10 dní do chladničky. Každé 2 dny musíme kusy ryb obrátit a přeskládat, aby ocet rozložil kosti. Tady platí pravidlo: čím větší ryba tím větší kosti = delší doba rozkladu kostí. Správné rozložení kostí poznáme, že jsou vláčné jako nit, dají se lehce ohýbat na omak nejsou tvrdé.
Připravíme si nálev z deka podle návodu na obalu, zde však platí zásada, že zavináč musí být kyselý, nálev přiměřené silný, a slazený dle chuti každého jinak. Bude ho třeba asi kolem 1,5-2 litrů. Nálev necháme zchladnout, budeme ho potřebovat chladný.
Po rozložení kostí ryby z hrnce vyjmeme a opět propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Položíme jednotlivé kusy kůží dolů na prkénko a jednotlivé kosti se zbytky páteře opatrně vytahujeme po směru kostí ven z rybího masa. Tady je důležité zaměřit se na velké a střední kosti, ty maličké se ještě rozloží v budoucím nálevu. Poté kusy ryb opět propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
Cibuli nakrájíme na 2 - 3 mm kolečka, které v rukách promneme, tak že se nám rozpadnou na jednotlivé části.
Sterilizované zelí propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat
Sterilizovanou papriku necháme okapat z nálevu, pouze rozkrojíme na kousky asi 3 x 1/2 cm.
Postup při výrobe zavináčů:
Jednotlivé kusy ryb klademe kůží dolů na prkénku nebo čistém stolu. Na rybí maso dáme zelí, které rozprostřeme po celé ploše rybího masa v tloušťce vrstvy asi 1 cm, podle velikosti ryby dáme na zelí příčné 2-3 kousky sterilizované papriky kapie (tato je pouze pro vzhled zavináče, malinko obarví zelí a dá mu jemnou chuť). Po šířce rybí porce za pomocí všech prstů ruky balíme do ruličky a sepneme 2 - 4 párátky, dle potřeby. U takto zabalených a sepnutých porcí ostrým nožem seřízneme okraje zavináčů (ty použijeme třeba na výrobu rybího salátu) a rozřízneme zavináče na jednotlivé velké porce, jaké chceme mít. Tady platí opět pravidlo: porce by měly být stejně dlouhé, aby se do sklenice dobře kladly další vrstvy. Zakrátíme párátka, aby nám ve sklenici nevadily kladeným dalším porcím zavináčů.
3 litrovou, skleněnou láhev řádně vymyjeme a na dno dáme dvě hrsté nakrájené cibule se zelím a zavináče rovnáme svisle, kolmo řezy, těsně vedle sebe. Kde se vytvoří místo mezi řezy zavináčů opartně natlačte cibuli se zelím. Vrstvu takto nakladených zavináčů opět zasypeme dvěma hrstí zelím s cibulí a klademe další řadu. Pokračujeme až do naplnění sklenice. Poslední vrstva by měla být zelí s cibulí. Na závěr do sklenice nalejeme připravený nálev z DEKA a ze sklenice odstraníme vzniklé vzduchové bubliny (tenčí vařečkou, špejlí apod.). Sklenici se zavináči uložíme do chladničky.
Zavináče jsou hotové po třech měsících.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zavináče z cejna:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Zavařování a konzervace
Bůček ve skle - pomazánka 18.10.
Pikantní kečup 24.10.
Pečenáče ze sírovce žlutooranžového 14.08.
Ostrá mexická salsa 04.10.
Pikantní sýry v oleji 18.07.
Adžika - směs rajčat a paprik 24.11.
Hříbková pomazánka 23.01.
Škvarková pomazánka zavařená 28.12.
Nakládaný romadúr 25.07.
Škvarkové pagačky 23.06.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0498s norob)