1 kapusta
sůl
250 g vařeného vepřového nebo uzeného masa
2 cibule
3 lžíce oleje
4 vejce
120 g polohrubé mouky
máslo a strouhanka na formu
100 g strouhaného sýra
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Kapustu v první řadě důkladně očistěte, dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. Pak ji překrojte na několik dílů a krátce povařte v osolené vodě. Nechte ji znovu okapat, následně nakrájejte na nudličky a vsypejte do mísy.
2. Vařené nebo uzené vepřové maso nakrájejte na menší kousky. Cibule oloupejte , nakrájejte nadrobno, orestujte na rozehřátém oleji a přidejte spolu s masem do mísy k povařené kapustě. Vše zlehka promíchejte.
3. Vejce rozšlehejte se solí a polohrubou moukou. Zapékací formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Naplňte ji kapustovou směsí a zalijte připravenými rozšlehanými vejci s moukou. Vložte do vyhřáté trouby a pozvolna pečte při 180 °C, přibližně 15-20 minut. Nakonec posypejte povrch nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem (máte-li rádi, můžete použít i sýr s modrou plísní). Zapékejte ještě asi 3 minuty, až se sýr rozpustí. Hotový pokrm podávejte se zeleninovým salátem.