800g vepřového bůčku nebo plecka
3 střední cibule
2 lžíce másla nebo rostlinného tuku
sůl,bílý pepř
1 lžička kari koření
1 svazek zeleniny do polévky
1 malá hlávka bílého zelí (asi 750g)
6 středně velkých brambor
2 lžíce rozinek
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší, asi třícentimetrové kostky. V hrnci rozehřejeme tuk a osmahneme v něm do zlatohněda kousky masa. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou krátce podusíme. Potom vše osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením. Maso zalijeme asi 1 litrem vody. Vaříme na středním plameni asi 30 minut. Mezitím očistíme, opereme a nadrobno pokrájíme polévkovou zeleninu. Zelí rozkrájíme na širší proužky, oloupané a omyté brambory na malé kostičky. Přebrané rozinky propláchneme vodou a v čisté utěrce osušíme. Potom přidáme do hrnce s poloměkkým masem a cibulí připravenou zeleninu a rozinky a přiklopené vaříme dalších asi 30 minut. Na závěr hotový pokrm ještě podle chuti dokořeníme.