vykostěné vepřové koleno 750 gr
černé pivo 0.5 litru
cibule větší 1 ks
pepř mletý - podle chuti
jalovec drcený - podle chuti
česnek 5 stroužků
hořčice kremžská 2 lžíce
sůl
šípková marmeláda 2 lžíce
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
vykostěné koleno mírně naklepeme. Posolíme a a vetřeme směs koření které jsme si připravili.V misce rozmícháme hořčici, česnek utřený se solí, drcený jalovec a mletý pepř. Koleno sbalíme kůží nahoru, zavážeme nebo spojíme jehlou. Dáme do pekáče, podlijeme pivem, poklademe cibulí nakrájené na měsíčky a dáme zakryté péct do trouby na 150°. Maso poléváme výpekem nebo vodou. Po upečení masa vyjmeme maso výpek necháme zredukovat nakonec přdáme šípkovou marmeládu. Podáváme s chlebem nebo brambory.